Is Bitcoins kopen nog interessant?

0
216

Met nieuwe records in het vooruitzicht is de kans groot dat het herstel van Bitcoin er dan eindelijk is. Daarmee dringt de vraag zich op of dit een tijdelijke opleving is en of het zinvol om op dit moment te beleggen in de munt.

Angst is altijd een slechte raadgever. Natuurlijk kun je ervan uitgaan dan de koersen nooit een rechtop gaande lijn zullen volgen. Ga je voor een snelle winst of ben je een serieuze aspirant belegger voor wie het lange termijn resultaat belangrijker is? Kun je het je veroorloven om een koersdaling van enkele tientallen procenten te veroorloven of krijg je al nachtmerries als de koers met twintig euro is gedaald? Het zijn dit soort vragen die bepalen of ze geschikt bent om te beleggen in altcoins zoals BTC.

Tijdelijk opleving of een definitief herstel

Toen de bitcoin in december 2017 record na record brak kwam de belangstelling voor de altcoin pas goed van de grond. Opeens wat het ‘gewoon’ om in ieder geval een deel van je spaargeld te beleggen in BTC. Deed je het niet, dan was je een uitzondering. In de aanloop naar december maakten mensen winst en was het niet de vraag of je rijker was dan gisteren of vorige week, maar was de vraag hoeveel je de laatste 24 uur had verdiend.

Sinds de piek van december 2017 is het echter bergafwaarts gegaan en moest menig belegger toekijken hoe zijn of haar investering per dag minder waard werd. Die periode hield aan en op het dieptepunt was de munt maar liefst zeventig procent minder waard in vergelijking met december. Het was verleidelijk om de munt weer te verkopen, er werd immers niks verdiend. De slimmeriken deden echter niets en zij worden voor hun geduld beloond. Nu de munt nog relatief laag staat (nog altijd een kleine 13.000 euro goedkoper dan in december 2017) is het nu juist het moment om je kans te pakken. Of komt er nog een daling aan?

Wat is het goede moment

De vraag of het te laat is om te investeren in cryptocoins leggen we voor aan een aantal gerespecteerde deskundigen die hun sporen reeds lang hebben verdiend. Kennis is immers macht en met hun kennis kun je zelf een oordeel vormen of je te laat bent of dat je juist nu moet investeren.

Tom Lee: Huidige prijs geeft een duidelijk signaal af

Tom Lee, de hoofdanalist van Fundstrat Global Advisors, merkte op dat Bitcoin momenteel ongeveer 30 procent onder zijn 200-dagen voortschrijdend gemiddelde handelt – wat een “vrij positief signaal” is. De analist zei ook dat je de munt moet kopen als de waarde 30% lager ligt dan de gemiddelde waarde over een periode van 200 dagen. Het gaat volgens Lee echter niet enkel om de statische analyse van de waarde van de munt. “De technische analyse ziet er momenteel veel gunstiger uit, bovendien speelt de golf van positief nieuws ook een grote rol bij de waardebepaling van de munt.” Kopen dus volgens Lee.

Bitcoins kopen doe je natuurlijk bij Bitvavo!