Kerstpakket luxe, waarom zou je het doen?

0
53

Kerstpakketten geven. Het lijkt normaal, maar waar komt het kerstpakket vandaan en wat is de functie van het geven van een kerstgeschenk? De één geeft wel en de ander geeft geen kerstpakketten met Kerst.

Om jou te overtuigen dat je dat wel moet doen, geven wij je een aantal redenen waarom het wel van waarde is voor jouw organisatie. In deze blog vertellen wij je meer over het ontstaan van het kerstpakket en laten wij zien welke belangen het schenken van een kerstpakket heeft.

Het begin van het kerstpakket stamt uit de 19e eeuw. In die tijd waren er voornamelijk boeren en tuinders actief. Het was normaal dat deze boeren en tuinders hun personeel een dagje vrij gaven met kerst. De toegift was een mand vol producten zoals; rozijnenbrood met amandelspijs, appels en chocolademelk. Later in deze eeuw werd het een gewoonte om werknemers met kerst een pakket of geschenk te geven.

Tegenwoordig is het traditionele kerstpakket uitgegroeid tot een groot symbool met nog veel meer betekenis. Volgens het kerstpakkettenonderzoek, dat uitgevoerd werd door de Zaak, wil 32% van de werknemers het liefst een traditioneel kerstpakket.

Gevolgd door een cadeaubon(22%) of een geldbedrag(12%). Deze feiten uit het onderzoek en de vijf redenen, laten duidelijk zien welke waarde het kerstpakket heeft.

Altijd waardering

Jouw personeel is verantwoordelijk voor de continuïteit van jouw organisatie. Zij zorgen dag in, dag uit ervoor dat strategieën worden uitgevoerd en doelen worden behaald. Naast jouw personeel heb je ook jouw relaties waarmee je samenwerkt. Zij zijn bepalend voor het behalen van jouw successen.

Daarom is het belangrijk dat jouw relaties en personeelsleden gewaardeerd en bedankt worden. Beloning is om die reden zeker op zijn plaats. Deze blijk van waardering kun je laten zien met een prachtig kerstpakket of kerstgeschenk.

kerstpakket luxe